sábado, 9 de mayo de 2015

Vivido: Ingenium a Barcino de Museu d'Història de Barcelona

Hace unos días realizamos el taller Ingenium a Barcino del Museu d'Historia de Barcelona, un taller dirigido a niños de dos horas que se desarrollo en la Casa Clariana Padellàs y en espacios vinculados a la Barcino Romana. Una experiencia muy educativa que le sirvio al Speedy conocer la Barcelona romana, y practicar lo que había aprendido en el colegio sobre números romanos. Nos gusto mucho, repetiremos.
---
El taller pretén establir relacions entre les matemàtiques, entesa com a disciplina vinculada amb l’aritmètica, música o geometria, i la Barcino romana, tot fent una reflexió sobre les aportacions matemàtiques dels romans que perduren en l’actualitat (la numeració i les mesures) i reflexionar sobre l’aplicació de les matemàtiques a la vida quotidiana en època romana.
Per tant es tracta de situar als nens i nenes en el context històric, l’ambient i la vida quotidiana dels habitants de Barcino a partir dels coneixements matemàtics de l’època.
La ruta s’inicia al museu presentant l’activitat. Després es desenvoluparan tot un seguit d’activitats al llarg d’un recorregut per diferents indrets de la ciutat romana: Temple d’August, Forum, Cardo Màximus i Necròpolis.
En la introducció s’explicarà la contextualització històrica i social de Barcino per tal de poder després fer l’aplicació més pràctica del coneixement de la ciutat des del prisma de les matemàtiques.
L’objectiu final del taller és posar en contacte als nens i les nenes amb el món romà, a través de les matemàtiques.
Al llarg de l’activitat les matemàtiques seran l’eina a partir de la qual tractarem de manera lúdica, com era la vida, l’urbanisme i la societat en la Barcino romana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario