sábado, 31 de octubre de 2015

Leído: El xinès de Henning Mankell

Henning Mankell, El xinès. Barcelona: Tusquets, 2008. 464 p.

Hace unos días murió Henning Mankell de un cáncer y que ya se sabía, por eso su muerte no ha sido una sorpresa, sino la crónica de una muerte anunciada. Y mi pequeño homenaje es leer una de sus obras, El xinès (El chino).

Se trata de una novela ambientada en 3 continentes, en Suecia en Europa, en EEUU en América, y en China en Asia, y que explica la historia de una venganza familiar llevado a cabo casi un siglo después de los hechos que ocurrieron y que tiene como victimas a los herederos de unos hechos acontecidos mucho tiempo atrás.

Reconozco que Henning Mankell escribe fantasticamente, y que la historia te engancha totalmente, y a pesar de mi promesa de no volver a leer a escritores suecos,volví a caer y debo reconocer que he disfrutado mucho.

--
Un matí glaçat del gener de 2006, un fotògraf fa un descobriment aterridor: dinou persones han estat assassinades al poblet suec de Hesjövallen. La policia sospita que el crim és obra d’un pertorbat; però la jutgessa Birgitta Roslin, que s’interessa en el cas quan s’assabenta que entre les víctimes hi ha la família adoptiva de la seva mare, defensa una altra teoria. Seguint la pista d’una cinta de seda vermella trobada damunt la neu, descobreix un sospitós vingut de fora i una trama inquietant i oculta que sembla que arrenca de Pequín. Birgitta no sap que tot es remunta a una vella història de l’any 1860, quan milers de xinesos van ser conduïts als Estats Units i forçats, gairebé com esclaus, a treballar en la construcció del ferrocarril de la costa oest. Les conseqüències d’aquesta dramàtica odissea, protagonitzada pels germans Wu, San i Gou Si, arriben fins a la poderosa i conflictiva Xina del segle XXI, on les cruentes lluites de poder en el si del Partit Comunista Xinès decideixen el futur del país a les portes dels Jocs Olímpics. Però la persecució de l’assassí que emprèn Birgitta Roslin, en solitari i al marge de la policia, s’interromp quan sent al clatell l’alè fred dels qui la segueixen i volen posar fi a la seva vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario