viernes, 5 de agosto de 2016

Leído: Sóc la Lumikki: vermell com la sang de Salla Simukka

Salla Simukka, Sóc la Lumikki: vermell com la sang. Barcelona: La Galera, 2014. 310 p.

Hace días que veía la segunda y la tercera parte de esta historia en la biblioteca y en cuanto ví la primera "Sóc la Lumikki" decidí leerla.

La protagonista de esta novela se autoproclama como la heredera de Hercules Poirot y Elisabeth Salander y es una joven estudiante de bachillerato que investiga junto con tres compañeros de instituto la aparición de unos 30.000 euros ensangrentados en el jardín de la casa de una chica.

Y paralelamente se va descubriendo el porqué se la emparenta con la Salander, y que va más allá de cierta manera de vivir y de aparentar ser parecida a ella.

Quizás para mi lo más flojo es que sea una adolescente que tenga 17 años y que no me acaba de convencer la relación con su familia, todo lo demás muy bien.
----
Primer títol de la trilogia 'Sóc la Lumikki', el bestseller que arriba del fred.
La Lumikki Andersson té 17 anys, va a una escola d'art i no li agrada ficar-se en assumptes aliens. Però un dia troba a l'institut 500 euros de procedència dubtosa. Això la farà veure's involucrada, sense desitjar-ho, en una operació de bandes russes i estònies de tràfic de drogues. Comença un joc de persecucions i fugides que acabarà portant-la a la mansió del legendari criminal conegut com "Ós Polar". Tot, mentre la ciutat pateix l'hivern més fred en dècades. I res no brilla tan vermell contra la blanca neu com la sang...
Veure el booktrailer: http://youtu.be/YiSIwxsuq7w

Sobre l'autor 
Salla Simukka (1981) és una de les escriptores més importants de la literatura juvenil finlandesa. Amb la seva trilogia Sóc la Lumikki ha fet el salt a la fama internacional, i serà publicada a 50 països de tots els continents.
Tal i com va indicar el jurat del premi Topelius quan va guanyar-lo, "les seves obres contenen missatges importants, tant sobre els individus (el dret a ser un mateix) com sobre la societat (les pressions del poder, la llibertat per escollir)".

No hay comentarios:

Publicar un comentario