miércoles, 22 de noviembre de 2017

Leído: Les generacions espontànies de Mar Bosch Oliveras

Les generacions espontànies - Mar Bosch Oliveras. Barcelona: Edicions del Periscopi, 2016. 187 p.

Una historia surrealista sobre la vida de Eva, una joven que decide conseguir un trabajo y para ello en la entrevista mantiene un incesante diálogo donde explica e inventa una serie de historias para conseguir la atención del entrevistador.
Las historias siguen el hilo de los cuentos de Pere Calders, ese gran escritor con unas historias "normales" que a menudo esconden situaciones surreales.
---
L'Eva té la seva primera entrevista després d'una llarga temporada sense oportunitats. Decidida a aconseguir la feina, desplega el seu currículum, farcit d'experiències efímeres i radicalment heterodoxes. Resseguint-les traçarà un mapa de punts de la seva personalitat, marcada per una tossuderia incombustible i una visió curiosa del món que l'envolta, i convertirà el que havia de ser una entrevista formal en una conversa fluïda i desacomplexada.
Amb un estil atrevit i precís, Mar Bosch ens ofereix un text que beu de l'herència de Pere Calders, on la realitat i l'imaginari esdevenen còmplices. Les generacions espontànies és una nouvelle hilarant sobre un ésser que supera àgilment els embats de la vida com una supervivent de primer ordre. Una crònica insòlita i esbojarrada, extensible a una generació desesperada i flexible, que esdevé un decàleg d'estratègies per subsistir mentre perseguim la idea d'una vida convencional.
Pròleg de Josep M. Fonalleras

No hay comentarios:

Publicar un comentario