domingo, 8 de diciembre de 2013

Leído: La bruixa de pedra de Miquel Fañanàs

88/100 de Desafio 100

La historia de una gargola de la Catedral de Girona y su relación con un personaje histórico de Girona. La novela es entretenida, aunque quizás le ha faltado un poco más de rigor histórico.

Pere Freixenet aconsegueix accedir als arxius més reservats de la catedral de Girona, on troba la història de Guisla Recasens, la llegendària Bruixa de la Catedral, immortalitzada en una de les gàrgoles.

“Uns havien sentit dir que curava malalts, altres que en realitat era una bruixa que molestava els cristians, però tots coincidien a assenyalar que aquella dona tenia un do especial que no deixava ningú indiferent”.

Pere Freixenet aconsegueix accedir als arxius més reservats de la catedral de Girona, on troba la història de Guisla Recasens, la llegendària Bruixa de la Catedral, immortalitzada en una de les gàrgoles. Així demostrarà que la popular llegenda té una protagonista i coneixerem la seva història en una Girona on els enfrontaments entre cristians i jueus i la persecució de la Inquisició a les bruixes estava a l'ordre del dia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario