lunes, 7 de noviembre de 2016

Leído: La vida és sèrum de Saturnina Gallardo

Saturnina Gallardo, La vida és sèrum. Barcelona: Rosa dels Vents, 2016. 127 p.


Cómo me reía mientras iba leyendo esta reflexión humorística sobre la profesión enfermera. La obra se basa en las experiencias de una joven enfermera que empieza en la profesión. No tengo ninguna conocida joven que sea enfermera, sólo dos adultas con un trabajo estable y fijo, con lo que todo lo que explica la Enfermera saturada me lo tengo que creer, por que no debe de estar muy lejos de la realidad actual. La autora se ha basado en sus tweets para redactar esta obra y creo que ha acertado totalmente.

@EnfrmraSaturada


---
Benvingut al món de la Infermera Saturada. Un món on el deliri es barreja amb l'humor, de vegades negre i sempre molt fi, i on el dia a dia de l'hospital sempre supera la ficció.

Un fenomen editorial més addictiu que el Lorazepam.
Si no tens clar si una infermera que punxa en el torn de nit, és una DJ. Si estàs convençut que la persona que inventa la mida de les píndoles no és bona persona. Si creus fermament que anomenar pijama a la roba de treball no és seriós. Si no suportes a les senyores que et diuen en quina vena les has de punxar i alguna vegada t'has sorprès mirant les venes d'algú en el metro, aquest és el teu llibre.

La Infermera Saturada pertany a una generació de dones que ha après abans a cosir ferides que botons, és possible que per això sigui capaç de reposar-se més fàcilment d'un amor complicat que d'una cremallera trencada en aquests texans de temporada d'Amancio que tant li ha costat trobar. Es defineix com una infermera que busca el seu lloc a la sanitat. Comença el seu torn a planta, baixa a l'UCI , puja a prematurs i acaba a urgències.Aquesta infermera es defensa com poques en les xarxes socials, des d'on cada dia desenes de milers de persones veuen com repassa, amb humor i desvergonyi...

No hay comentarios:

Publicar un comentario