lunes, 24 de julio de 2017

Leído: Els primers trets de Francesc Boix de Maria Barbal, Ramon Barnadas, Pep Cruanyes, Ricard Marco i Josep Maria Solé i Sabaté

Els primers trets de Francesc Boix –textos de Maria Barbal, Ramon Barnadas, Pep Cruanyes, Ricard Marco i Josep Maria Solé i Sabaté. Barcelona : Ara Llibres, 2016. 178 p.
A pesar del título "los primeros tiros" en este caso se trata de las primeras fotografias de Francesc Boix.
El libro de unas 170 páginas ofrece una selección de las fotos de Francesc Boix durante la Guerra Civil española en los frentes del Ebro y del Segre. 
En esta obra se puede recapacitar sobre los horrores de la guerra, y cómo hay guerra buena.
---
Les primeres fotografies de Francesc Boix són un tresor de valor incalculable. Imatges realitzades durant la Guerra Civil per un joveníssim soldat aficionat a la fotografia, de només disset anys, que la història convertiria en un heroi de guerra, en un testimoni clau dels judicis de Nuremberg. Instantànies que ofereixen una visió inusitada dels fronts de l’Ebre i del Segre, amb senzills retrats de la vida diària dels reclutes i de la tropa, i que ja perfilen la profunditat de la mirada d’un home que hauria de conèixer l’horror i arriscaria la vida per deixar-ne constància. Un fons fotogràfic de rellevància indiscutible adquirit gràcies a la perícia activa dels membres de la Comissió per la Dignitat i les aportacions de 47 particulars, la revista Sàpiens i Ara Llibres, i donat a l’Arxiu Nacional de Catalunya per fer-ne l’estudi i la divulgació.
Una troballa excepcional. Els primers trets de l’heroi Francesc Boix.

1 comentario:

  1. ¡Hola boniqueta!

    He visto exposiciones fotográficas de Boix y siempre he salido encantada de la vida, es uno de mis fotógrafos favoritos de la contienda.

    Un besito.

    ResponderEliminar