lunes, 29 de enero de 2018

Leído: Arquitectura de la calma: una guia pràctica per trobar i gaudir de la calma mijtançant la meditació immediata de Vicenç Alujas i Guillem Simó

Arquitectura de la calma : una guia pràctica per trobar i gaudir de la calma mitjançant la meditació immediata - Vicenç Alujas i Guillem Simó ; pròleg d'Ima Sanchís ; il·lustracions d'Andy Noguerón ; traducció d'Aurèlia Manils. Barcelona : Angle, 2013. 204 p.
Hace tiempo me leí el primer libro sobre meditación que publico Vicenç Alujas y además fui a la presentación de dicho libro, y ha sido un libro que he leído fragmentos en diferentes ocasiones y da pautas para meditar bastante sencillas e interesantes.
En esta ocasión vuelve a escribir sobre meditación que los autores la venden como meditación inmediata, ya que dan pautas para meditar "rapidamente".
Las ilustraciones sencillas pero que queda claro lo que quiere indicar no me han gustado, demasiado sencillas para mi gusto.
Y las pautas del libro es lo mismo que el libro anterior, con lo que no lo recomiendo por considerarlo un "refrito" del mismo autor.
-

---
Diàriament, a la feina o en la nostra vida personal, vivim situacions d’estrès o angoixa que sovint ens fan perdre la calma que hauríem de tenir de manera innata. I un estat de profunda calma és una condició imprescindible per assolir la felicitat a què tots aspirem.
Aquest llibre és una eina summament útil per edificar la nostra calma interior d’una manera sòlida i definitiva. Utilitzant el símil arquitectònic (ciments, estructura i façana) i basant- se en experiències reals i en molts anys d’estudi, els autors analitzen quines circumstàncies erosionen aquesta calma i, en sentit contrari, quins elements ens endinsen en aquell estat meravellós de serenitat total. Són aquests elements els que cal conèixer, però sobretot practicar i enfortir.
Per això, en cada capítol hi ha reflexions meditatives i exercicis senzills per practicar l’arquitectura de la calma. Entre cinc i deu minuts són suficients i es pot aprofitar qualsevol moment lliure, en qualsevol lloc. Tu notaràs els beneficis de seguida i els encomanaràs a la gent que t’envolta.
Com recuperar la calma interior i els seus beneficis físics i mentals.

1 comentario:

  1. Llevo practicando la meditación y otras técnicas de relajación desde hace 30 años que las descubrí en el Instituto, en clase de Teatro, pero hay ocasiones que no logro la paz ni la calma de ninguna de las maneras, será que no he nacido para relajarme...

    Un besito.

    ResponderEliminar