jueves, 28 de febrero de 2019

Leído: Hi ha algú a casa teva de Stephanie Perkins

Hi ha algú a casa teva - Stephanie Perkins. Barcelona: Lluna Roja, 2018. 325 p.

Una novela de adolescentes americanos que van al instituto y que son perseguidos por un asesino en serie, con esta premisa ya sabia lo que iba a leer, y con que hace mucho tiempo que no leo nada de estas características pues a por ello.
La novela escrita por una autora norteamericana especializada en literatura juvenil tiene todos los elementos del género, una pequeña población del centro de USA, concretamente del estado de Nebraska, un instituto High School, donde van todos los protagonistas,  que además hacen las actividades escolares y extraescolares que estamos cansados de ver por la televisión y en el cine, y todo aderezado con el exotismo de una protagonista que viene de Hawai, con una historia negra que supone un elemento misterioso que hace avanzar la novela.
Los personajes son distantes, y a pesar de las desgracias de la Makani, la protagonista principal,  no es un personaje simpático, quizás por la frialdad de sus actuaciones y los secundarios son esos secundarios sin demasiada presencia.
Aun así reconozco que me ha entretenido pero en el nivel que esperaba.
---
L'amor fa mal. La Makani Young pensava que havia deixat enrere el seu passat obscur quan va marxar de Hawaii per anar-se'n a viure amb la seva àvia a Nebraska. Porta un any a la seva nova llar i té nous amics, està mig adaptada i fins i tot comença a sentir alguna cosa per l'elusiu i misteriós Ollie Larsson. Però el seu passat no ha deixat de perseguir-la. La calma s'acaba quan en el seu institut comencen a succeir-se assassinats terribles, cada vegada més grotescs. Ningú en pot desxifrar el patró, ningú sap qui serà el següent. I la Makani tem que els seus secrets la puguin convertir en víctima o en sospitosa. A mesura que el terror va augmentant també ho fan els seus sentiments cap a l'Ollie. La Makani s'haurà d'enfrontar no només al sàdic assassí, sinó també a tot el que guarda en el seu interior. Un llibre que no podràs deixar anar perquè potser t'hi jugues la vida...
---
La Stephanie Perkins és l'autora bestseller del New York Times de Un beso en París, Lola y el chico de al lado i Felices para siempre. També ha editat diverses antologies de literatura juvenil. Sempre ha treballat amb llibres, primer de llibretera, després de bibliotecària i ara de novel·lista. La Stephanie viu a les muntanyes de Carolina del Nord amb el seu marit. A casa seva cada habitació està pintada d'un dels colors de l'arc de Sant Martí.……Pots seguir-la a: @naturallysteph o stephanieperkins.com

1 comentario: