sábado, 27 de diciembre de 2014

Leído: Atreveix-te a pensar : la utilitat del pensament rigorós en la vida quotidiana de Josep-Maria Terricabras

Un ensayo de un filósofo catalán, que forma parte del partido político Esquerra Republicana de Catalunya,  que nos da pauta para pensar sobre asuntos filosóficos de la vida cotidiana. Fue una lectura del club de lectura de Salud del barrio, y quizás fue de los que menos debate suscito, quizás por qué tampoco había nada digno de controversia.  Una lectura que pasará por mi vida sin pena y sin gloria.

---
No és un manual amb teories i doctrines que vulguin imposar què hem de pensar. Ni un assaig convencional. És un llibre que es proposa estimular els ciutadans perquè pensin amb més claredat i més rigor. És possible pensar millor, i aquestes pàgines ens ajuden a descobrir aquells «tics» del pensament que fan que allò que pensem no sigui prou nostre. El propòsit de l’autor és que el procés de pensar i argumentar sigui precís i útil en l’àmbit de les exigències quotidianes.

A Atreveix-te a pensar, l’autor inclou a cada capítol una pregunta que serveix de fil conductor de les reflexions: —Comparteixo els meus pensaments amb algú? —Hi ha preguntes profundes? —Per què sovint preguntem «per què» i busquem explicacions últimes? —Quines coses sé segur i com ho sé, que les sé segur? —Què crec de debò? Raons i sentit comú. Valors i gustos. Relativisme i objectivitat. —Per què és important pensar?…

No hay comentarios:

Publicar un comentario