jueves, 1 de septiembre de 2016

Leído: T'imagines la vida sense ell? de Isabel-Clara Simó

Isabel Clara-Simó, T'imagines la vida sense ell?. Barcelona: Columna, 2001.190 p.

Mi hermana me recomendó esta obra de Isabel Clara-Simó que habla sobre el maltrato en el ámbito familiar, y estos días de agosto he aprovechado para hacer su lectura.
La novela bien estructurada explica la historia de Mercè, la madre, a través de la lectura de su diario por su único hijo varón, Mateu, del que al mismo tiempo conocemos su vida.
A menudo explicar historias de maltrato es difícil ya que si explicas demasiado es muy truculento,y si explicas poco, cómo es en este caso, te quedas corto y no queda excesivamente claro el porqué de ciertas reacciones de la protagonista, aún así se entiende la violencia de género subyacente en la novela.
Es una obra que me ha gustado por qué mezcla un tema tan actual con una trama de novela negra, y me parece original.
---
«T'imagines la vida sense ell? S'ha acabat la por, s'ha acabat patir, s'ha acabat suportar la vida», escriu la Mercè al seu diari mentre pateix la submissió i la humiliació constants a què la sotmet el seu marit, un home que sense transgredir la llei converteix el dia a dia de la seva dona en un autèntic infern.Trenta anys més tard, en Mateu, el fill del matrimoni, trobarà el diari de la seva mare i descobrirà horroritzat la veritat sobre aquells que li van donar la vida.

---
p. 55. No tenia familia propera, i la llunyana li feia nosa -no hi ha ningú que ens faci més nosa que aquell a qui saps que tu li fas nosa, repetia-
p. 90 Sóc un eclèctic, ja ho sé, però la lectura és per plaer i jo amb els meus plaers faig el que em rota, no?

No hay comentarios:

Publicar un comentario