viernes, 22 de junio de 2018

Leído: Clàssics per a la vida. Una petita biblioteca ideal de Nuccio Ordine

Clàssics per a la vida . Una petita biblioteca ideal - Nuccio Ordine. Barcelona: Quaderns Crema, 2017. 172 p. Traduccio de Jordi Bayod.

La idea de ciertos autores vayan elaborando corpus de lectura me gusta, ya que a menudo permite conocer o redescubrir a escritores que no conocías, pero a menudo cuando los ojeo o los leo me sacan de quicio ya que veo que citan a autores sobrevalorados y se olvidan a otros injustamente. En esta obra me enfade por que de 50 autores referenciados sólo había una mujer, Marguerite Yourcenar, y una única referencia a mujeres con "La subjugacio de les dones de John Stuart Mill".
A pesar de mi enfado reconozco que me parecio una obra amena y que sirve para lo que indica el subtítulo crear una pequeña biblioteca ideal.
---
«Que otros se jacten de las páginas que han escrito; | a mí me enorgullecen las que he leído», deia Borges. I és que els bons llibres ens transformen: un passatge, per breu que sigui, pot despertar la curiositat del lector i encoratjar-lo a llegir una obra que li canviï la vida per sempre més. Vet aquí el poder de la literatura, que no només ens obre horitzons, sinó que també diposita en nosaltres, d’una manera lenta però constant, la clau per entendre la vida. Mogut per aquesta idea, Nuccio Ordine ens convida, a Clàssics per a la vida, a descobrir o recordar alguns dels clàssics de tots els temps, mestres d’innombrables generacions: Plató, Rabelais, Shakespeare, Goethe, Cervantes, Rilke… Ja que, per l’autor, l’ensenyament i l’educació constitueixen una forma de resistència a les lleis omnipresents del mercat, a la mercantilització de les nostres vides, al temible pensament únic.

1 comentario: