lunes, 10 de diciembre de 2018

Leído: Els guapos són els raros de Agnès Marquès

Els guapos són els raros - Agnès Marquès. Barcelona: Casa Catedral, 2018. 91 p.

No conozco a Agnès Marquès, aunque parece ser una cara muy popular en TV3, lo reconozco poca televisión veo y lo único series y películas y documentales que sobresalgan.
Se ve que este libro surge a raíz de un programa de TV3 sobre personas normales y aquí hace un resumen de cada capítulo.
Lo hojee en una librería y me hizo gracia que hablará sobre mi profesor de BUP de talla baja y decidí leerlo. Recuerdo que con 14 años en 1º de BUP me impresiono sobremanera que mi tutor y profesor de ciencias naturales fuese de talla baja, y guardo un buen recuerdo, por que si el había logrado todo lo que se había propuesto por que no yo no.
El resto de capítulos repasa diferentes reflexiones y testimonios de personas que como define la autora son excepcionalmente normales y que nos hablan de otras manera de amar, de que quiere decir perderlo todo, de ser alcohólico, de ser drogadicto, de enamorarte de alguien mucho más joven, de la depresión, del bullying....
Un libro que sirve para reflexionar sobre que es la normalidad.
---
Maneres de viure l'amor
La drogaddicció
Enamorar-se a la tercera edat
La depressió
Bullying
Ser de talla baixa
La delinqüència juvenil
Conviure entre cultures
Prostitutes per voluntat pròpia
La tirania de la imatge
Perdre-ho tot o tornar a començar
Abusos sexuals a la infància
La diferència d'edat entre parelles
L'adopció
La transexualitat
Ser una persona obesa
Alcoholisme
Canviar d'orientació sexual d'adult
Orfes
Conviure amb el càncer
Tenir altes capacitats
La vida després d'un trasplantament
Okupats
No tenir fills
----

Reflexions de la periodista Agnès Marqués dels personatges que van passar pel programa "Gent normal".
Qui és normal? Què és la normalitat? Què fa que traspassem la barrera de la convenció social i esdevinguem éssers anormals, fora de la societat? La manera d'estimar? La sexualitat que sentim? El tipus de malaltia que patim? Per què estigmatizem i deixem estigmatitzar determinades coses? Per què ens fa tanta por que altres, pel simple fet d'existir, qüestionin la nostra manera de ser i pensar? Agnès Marquès ha conegut diverses persones a través del programaLa gent normal, emès pel canal 33. Persones excepcionalment normals que li han fet veure que la normalitat és un concepte molt més ampli del que suposem. Des de la transsexualitat fins a la depressió, passant pels abusos infantils o els sense llar, diversos temes han estat interpretats per diversos il·lustradors i il·lustradores de primera fila.

No hay comentarios:

Publicar un comentario