lunes, 31 de diciembre de 2018

Leído: Susqueda de Miquel Fañanàs

Susqueda - Miquel Fañanàs. Barcelona: Grup 62, 2018. 304 p.

El planteamiento de la novela es tremendo, que pasaría si el pantano de Susqueda cediese y se inundase todo lo que encuentre a su paso, en este caso la ciudad de Girona y las poblaciones adyacentes.
Y aquí Fañanàs lo explica con todo tipo de detalles verídicos (al menos así me lo ha parecido a mí), y todo desde el punto de vista del protagonista Oriol Rovira, un periodista alter ego de Fañanàs.

A veces se me ha hecho un pelín pesado ya que la historia no avanzaba y yo quería que pasasen cosas y le costaba a la trama avanzar.

Aún así me ha gustado por su veracidad y por qué me gustan las novelas catastróficas.
---
Què passaria si un dia, aigües amunt del riu Ter, la presa de Susqueda comencés a esquerdar-se? Fins a on arribaria el nivell de l’aigua si els milions de metres cúbics del pantà, el més gran de les conques internes, esberlessin el formigó? Amb el perill imminent d’un esfondrament, hi hauria temps per evacuar la gent de les poblacions afectades? L’Oriol Rovira, un periodista mig retirat i en crisi, consignarà en un blog tot aquest desgavell i contraposarà la veritat del perill imminent a la tranquiŀ litat que intenta oferir la versió oficial sobre el que està passant.
Miquel Fañanàs, a través d’una ficció intensa i apassionant, ens farà viure les conseqüències d’un terratrèmol localitzat prop d’Amer que provocarà esquerdes en la presa de Susqueda i, finalment, una inundació catastròfica per a Girona i altres pobles propers.

No hay comentarios:

Publicar un comentario