lunes, 6 de junio de 2016

Leído: Tot això ho faig perquè tinc molta por de Empar Moliner

Empar Moliner, Tot això ho faig perquè tinc molta por. Barcelona: Proa, 2016. 208 p.

Aprovechando ese invento del préstamo de libros electrónicos de ebiblios me baje Tot això ho faig perquè tinc molta por de Empar Moliner, escritora catalana que me gusta mucho (y que ahora tiene mucha repercusión mediática por sus declaraciones en TV3) y que en su momento adivino el sexo  del Speedy.
Esta recopilación de cuentos trata de diferentes temas como un intento de violación, la muerte de una hija, el esnobismo de los vinos, o cómo superar un bloqueo creativo.
Esta novela se lee superapidamente y es muy entretenida, y los cuentos reflejan una realidad muy actual, que quizás en unos años le pasará factura.
---
Només algú amb l’instint narratiu, l’agilitat i l’humor d’Empar Moliner podia haver escrit un llibre com Tot això ho faig perquè tinc molta por, una joia literària que commou i diverteix el lector del principi al final. Les dificultats d’afrontar l’absurd, de viure sense por i d’estimar sense fer mal són tractades amb tanta lucidesa com sarcasme. Les dues mares de l’escola que fan running pel bosc, el presentador que vol lligar-se l’entrevistat, la por que un fill prengui mal, la parella que ja no riu, l’esnobisme gastronòmic i tantes neurosis quotidianes apareixen en aquest llibre brillant. Pocs escriptors retraten tan bé la nostra època com Empar Moliner.

Empar Moliner
Empar Moliner es va donar a conèixer amb el recull de relats L'ensenyador de pisos que odiava els mims, al qual va seguir la seva primera novel·la, Feli, esthéticienne, que li va valer el Premi Josep Pla de l'any 2000. Posteriorment ha publicat els volums T'estimo si he begut (Premi Lletra d'Or 2005), Busco senyor per amistat i el que sorgeixi, ¿Desitja guardar els canvis? i No hi ha terceres persones. Col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació, de ràdio, televisió i premsa escrita.

No hay comentarios:

Publicar un comentario