lunes, 19 de junio de 2023

Leído: Galetes de mel i gingebre de Alba Sabaté

Galetes de mel i gingebre - Alba Sabaté. Barcelona : Columna, 2021. 300 p.

Leído para el Club de Lectura del Grup 65.
La historia de amor entre dos adolescentes que llevan unas cuantas mochilas muy pesadas, ella perdió la madre de pequeña y él su hermana melliza, y en ambos casos por suicidio.
Y ellos intentan sobrellevarlo y el proceso de duelo es duro. 
Me ha gustado que la historia está ambientada en una Barcelona que conozco bien, la zona de Gràcia.
Los personajes en algunos momentos no son excesivamente creíbles, y el final, dividió a los miembros de la tertulia, a unas cuantas les encanto y a otras no, para mi es un poco forzado, pero no queda mal.

---
L'Arnau i la Renata són dos joves que estan a punt de deixar l'institut de Barcelona on estudien. Ell, un noi que es vesteix de dona d'amagat; ella, una noia que es canvia sovint el color dels cabells i de les ungles, que se sent fascinada pel número cinc i que penja periòdicament selfies a Instagram. Ell li demana que li faci fotos vestit de dona, ella s'hi avé. Ell voldria ser metge per curar la gent, ella voldria ser mestra com la seva mare. I mentre aquest futur no arriba, es faran fotos, es coneixeran, faran curts, faran la volta al Pedraforca, lluitaran amb els seus fantasmes, faran poesia i galetes, dibuixaran, viatjaran, creixeran, es veuran fins i tot des de fora com actors en una sèrie de Netflix, però sobretot aprendran a viure i a conviure amb el passat que els ha acostat, però que potser mai no acabaran d'assimilar ni de comprendre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario