miércoles, 14 de enero de 2015

Leído: El lladre de cervells de Pere Estupinya

Estupinyà, Pere. El lladre de cervells. Tot compartint el coneixement científic de les ments més brillants. Barcelona: La Magrana, 2011. 445 p.

En el Club de Lectura de Salud que llevo a cabo en la biblioteca del barrio toco la lectura de este interesantisimo ensayo de Pere Estupinyà. Como dato anécdotico al mismo tiempo que lo leía, la revista Muy Interesante lo vendía/regalaba con el número de diciembre.

Este ensayo es un revoltijo de artículos sobre ciencia muy interesantes, no en vano Estupinyà es periodista divulgador de ciencia a través del programa Redes de TVE. En principio y como se puede ver en el sumario el libro está dividido en diferentes secciones y en cada una de ellas habla de un tema como el cerebro, el comportamiento humano, el universo, la biologia, etc. A mi la parte que me ha parecido más interesante ha sido la de "rascar donde no pica", como incentivo para aprender cosa nuevas y diferentes. Y el epílogo donde se encontrará la ciencia en el año 2030 también es muy interesante.
Una obra de divulgación científica que vale la pena leer, para conocer un poco más sobre la ciencia actual.

---
Sumario:
El cervell que s’investiga a si mateix
Llacunes al comportament humà
Fascinats per l’univers
El sommelier científic
La biología del segle XXI
Ciencia, política i periodismo del canvi climàtic
Gratar allà on no pica
Epilogo La ciencia a l’any 2030


---
Frases
*There is no wrong time to do the right thing /Mai no es mal moment per fer-ho bé
*Amor y sexo con robots de David Levy
Si l’alternativa és sentir-te sol, trist i miserable, no és millor estar amb un robot que actuïi com si t’estimes? Importa realment si en el fons et fa ser més feliç
*Turkle asegura que fa anys que la gent negava taxativament que el sentiment simulat d’un robot pogués tenir un efecte equivalent a un sentiment real. Pero cada vegada troba més reaccions de l’estil de: “els humans també fingim i ens creiem sentiments falsos que ens diem els uns als altres”.
---
Tot compartint el coneixement científic amb les ments més brillants. Arrepapa't al sofà i prepara´t per emprendre un viatge inoblidable pels desafiaments més apassionants de la recerca científica actual. Ens disposem a entrar als principals laboratoris i centres d´investigació del món per conèixer de primera mà les qüestion s més candents en terrenys com la neurociència i l´estimulació i el perfeccionament de les capacitats humanes, l´astronomia i la carrera espacial, la genètica i la biologia sintètica, el canvi climàtic..

No hay comentarios:

Publicar un comentario