lunes, 9 de agosto de 2021

Leído: Plou a bots i barrals de Mercè Ubach

Plou a bots i barrals - Mercè Ubach ; dibuixos: Maria Palet. Barcelona: Abadia de Montserrat, 2017. 39 p.

Un cuento en catalán que explica expresiones relacionadas con la lluvia a través de la historia de los gemelos protagonistas Genís y Al.
Básicamente lo leí por que conozco a la autora, lo vi en la Biblioteca del barrio y me hizo gracia leerlo.
---
Contes esbojarrats, divertits i tendres. Amb moltes expressions vives, rimes i jocs de paraules. Els bessons Geni i Al en són els protagonistes. Amb un munt de preguntes esbojarrades i també de serioses per saber si ho has entès tot. I al final, la solució Modisme. Construcció peculiar i típica d'una llengua. Frase feta. Modisme o frase amb un significat que no es pot deduir del significat de les seves paraules Metàfora. Ús d'una paraula amb un significat X quan el que de fet volem és expressar un significat Y, que s'assembla a X. És típic dels poetes: que animals!
Contes esbojarrats, divertits i tendres. Amb moltes expressions vives, rimes i jocs de paraules. Els bessons Geni i Al en són els protagonistes. Amb un munt de preguntes esbojarrades i també de serioses per saber si ho has entès tot.I al final, la solució Modisme. Construcció peculiar i típica d'una llengua.Frase feta. Modisme o frase amb un significat que no es pot deduir del significat de les seves paraules Metàfora. Ús d'una paraula amb un significat X quan el que de fet volem és expressar un significat Y, que s'assembla a X.És típic dels poetes: que animals!

No hay comentarios:

Publicar un comentario