jueves, 15 de marzo de 2018

Leído: Segon trimestre de Angel Burgas

 Segon trimestre - Angel Burgas. Barcelona: La Galera,2009. 208 p.

El Speedy tuvo que leer para la asignatura de catalán esta obra de Ángel Burgas y me pidió que también la leyese y así poder repasar juntos para el examen que tenía luego, y dicho y hecho, tarde un par de tardes.
La obra explica la aventura de un grupo de alumnos de ESO que incomprendidos por el resto de sus compañeros forman parte de un club, emulando el que tuvo la hermana de la protagonista,  que viven un misterio, muy social y muy acorde con estos tiempos de diversidad cultural.
La historia está bien, a pesar de que los personajes son bastante estereotipos.
Esta obra forma parte de una trilogía y está es justo la obra del medio. Una novela juvenil entretenida.
---
La Martina i els seus amics havien format un «club d'incompresos» dedicat a defensar altres alumnes de l'escola, igualment incompresos. Però, amb el temps, cada membre del Club ha anat desenvolupant interessos propis que els aparten de la resta. Quan sembla que el Club està condemnat a desaparèixer, un nou misteri els farà tornar a unir-se per solucionar-lo... si és que les tensions internes no els separen una altra vegada.
---
Àngel Burgas (Figueres, 1965) és escriptor. Pertany al consell de redacció de la revista Faristol especialitzada en literatura infantil i juvenil, i és un dels membres de "Libres al replà", bloc especialitzat en LIJ. Compagina la literatura per adults amb la literatura per a joves. Ha obtingut guardons com ara el Premi Mercè Rodoreda, el Folch i Torres, el Joaquim Ruyra o el Galera Jóvenes Lectores. Ha fet cursos de narrativa creativa i ha impartit classes al màster de Foment de la lectura a la UB. Actualment és jurat del Premi Mercè Rodoreda de Contes i Narracions, porta els clubs de lectura del Premi Crexells de l'Ateneu Barcelonès. La seva darrera novel·la per a joves, Noel et busca (la Galera 2012) ha obtingut el premi Crítica Serra d'Or 2013, ha estat seleccionat per a la llista d'honor de l'IBBY i com a finalista al Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil del Ministerio de Cultura espanyol.

1 comentario:

  1. Bueno, se podría mirar a ver, a priori no me enloquece pero parece interesante.

    Besitos.

    ResponderEliminar