viernes, 18 de noviembre de 2011

Leído: Sóc de poble. Manual per sobreviure a la ciutat de Raquel Corcóles y Marta Rabadán

Post para mi amiga S. de Paradojas de la vida... o no (ella sabe porque)

Lo vi en la antigua llibreria Bertrand, y cuando lo vi en la biblioteca del barrio, rapidamente me lo lleve a casa. Una novela gráfica divertida, entretenida, y catalana. Una que no es de pueblo, pero lee e identifica a muchos conocidos y amigos en esta obra tan original. Mi amiga S. lo vio por mi casa y sólo leyendo el título se tronchaba.


Sóc de poble... però vaig d’urbanita

Els seus amics són ‘culturetes’, dissenyadors, Djs i artistes de tot tipus. No para d’assistir a inauguracions de novíssims establiments que conjuguen en un sol espai un bar-restaurant-galeria-boutique de roba. Coneix tots els blocaires de moda i en el seu perfil de Facebook en comptes de foto, hi té un logo. Malgrat tot, sempre serà de poble perquè va néixer en un lloc on no hi ha instal·lat El Corte Inglés...

Són els trets d’identitat de la Moderna de Poble, el personatge que dóna vida al còmic ‘Sóc de Poble. Manual per sobreviure a la ciutat’, que va ser el guanyador de la II Beca Carnet Jove Connecta’ al Còmic 2010. Les autores d’aquest treball, Raquel Córcoles i Marta Rabadán, van aconseguir la beca del Carnet Jove que suposava la publicació del còmic a l’editorial Glénat, líder d’aquest sector.

I de fet, el còmic veu força de la trajectòria vital de les autores perquè les dues van néixer en pobles, Raquel Córcoles, 24 anys, a Reus (Tarragona) i Marta Rabadán, 28 anys, a Cocentaina (Alacant), que van abandonar per anar a viure a una gran ciutat com Madrid. Al seu ‘Sóc de Poble...’ hi plasmen les impressions i el procés d’adaptació d’una persona nascuda en un poble que arriba a la ciutat, amb un to humorístic i irònic. De fet, la protagonista suma gags en què acaba fent el ridícul per les seves ganes d’aparentar “ser moderna”. Córcoles i Rabadán satiritzen, així, la frivolitat de les noves tendències urbanites. Les xarxes socials, els aparells tecnològics, la moda o les formes de divertir-se i de relacionar-se dels joves són els llocs comuns d’aquest obra que culmina amb un test per saber si tu també ets una moderna de poble.

No hay comentarios:

Publicar un comentario