miércoles, 31 de marzo de 2021

Leído: Manifest per la lectura de Irene Vallejo

Manifest per la lectura - Irene Vallejo. Barcelona: Destino, 2020. 76 p.

Irene Vallejo, la autora de El infinito en un junco, realizo para la Federación de Gremios de Editores de España este Manifiesto para la lectura en el que defiende y difunde los motivos por los que cree en los libros y su profundo amor por ellos.
Se lee en un momento y permite reflexionar sobre la importancia de los libros en la cultura.
---
Un manifest per al foment de la lectura de l'autora del llibre que els lectors adoren i Premio Nacional de Ensayo 2020.

Un manifest breu per al foment de la lectura encarregat per la Federación de Gremios de Editores de España. Ara que ja està a disposició de tots els lectors, el desig de l’autora és que els drets d’autor que generi es dediquin al suport de projectes i institucions de foment de la lectura.

Un pacte pel llibre i la lectura ha d’estar motivat per la inspiració d’aconseguir que els ciutadans trobin tant de sentit en l’acte de llegir que la lectura sigui una experiència freqüent en les seves vides. Les mesures i els programes vindran sempre després de persuadir del significat de l’experiència lectora. Per als editors, els valors de la lectura són universals i eterns, i volíem reivindicar-los de manera pública en una mena de manifest per defensar i difondre els motius pels quals creiem en els llibres. Aquesta declaració hauria de nodrir la visió del pacte que proposem als nostres polítics.

Un petit llibre que vol refermar un pacte d'estat per la lectura i el llibre. Tots els drets d'autor aniran destinats al recolzament de projectes i institucions que fomentin la lectura.
---
Proleg de Patrici Tixis Padrosa, president de Gremi d'Editors de Catalunya
Cal·ligrafies que cuiden
I fràgils
II Ales i fonaments
III Arquitectures que cuiden
IV Fantasmes de veus
V Idees extravagants
VI Tremolors d'aigua
VII Perills gairebé imperceptibles
VIII Eina de reconstrucció
IX Salvem el miracle
Epíleg de Miguel Barrero Majan, president de la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya

No hay comentarios:

Publicar un comentario