jueves, 20 de abril de 2023

Leído: Aterratge de Eva Piquer

Aterratge - Eva Piquer. Barcelona : Club Editor, febrer de 2023. 155 p.

A Eva Piquer, periodista desde hace muchos años y escritora ocasional, se le conoce más a su pesar como la viuda de Carles Capdevila, un carismático periodista que murió de cáncer en 2019, aproximadamente.
Y en esta obra Piquer mezcla dos historia la de un avión que estrello en un Islandia en 1973 y el de su duelo por la muerte de su marido, de una manera sencilla, austera y muy tierna. Y aprovecha para llorar por su joven prima que murió hace 30 años.
La parte del aterrizaje del avión no me ha interesado especialmente pero todo lo otro, le debe haber sido muy catártico.
----
La protagonista d'Aterratge decideix volar a Islàndia amb tres desconeguts per fotografiarse dins la carcassa d'un avió estavellat el 1973. Una decisió que mai hauria pres abans de Tot Allò. Però el viatge desperta alguna cosa al fons del pou. Una altra decisió, escriure al pilot que va caure fa cinquanta anys. El Gregory respon, li explica tots els detalls de l'aterratge sense mica de literatura. I ella, que veu símbols a cada cantonada, s'adona que no pot passar-se el futur fent veure que el passat no ha passat. Entremig, una pandèmia, amics i lectures que són bots salvavides.


No hay comentarios:

Publicar un comentario