domingo, 25 de junio de 2023

Leído: Oceà de contes de Verum Fictio

Oceà de contes - Verum Fictio ; coordinació de l'obra a càrrec d'Isabel Egea Mompeán ; pròleg de Jordi Sierra i Fabra ; introducció de Marc Pascual Miret. Barcelona : Terra Ignota Ediciones, setembre 2021.282 p.

Tengo la suerte de estar en el Club de Lectura de la Biblioteca del Museo Marítimo y que allí tengamos la participación de algún integrante del colectivo Verum Fictio, que hace poco hicieron esta obra "Oceà de contes".
Se trata de unos cuantos cuentos todos con referencia al mar, y los que más me gustaron fueron los que tienen como base el cuento tradicional, con sus elementos mágicos y su saber antiguo.
Además, en la tertulia tuvimos la suerte de contar con la participación de 4 integrantes del colectivo, que tuvieron a bien el explicarnos más detalladamente sus cuentos y hacernos participes de anécdotas relacionadas con ellos.
-- 
Oceà de contes és el segon recull de contes i relats del col lectiu Verum Fictio després de Xocolata espessa (Editorial Gregal, 2018). En aquesta ocasió, deu de les autores i els autors del grup prenen com a referència el mar per parlar de lambició que porta al crim, de lespeculació immobiliària, la migració o la recerca dun mateix en els altres.El mar adopta diferents formes, entre elles la de déu primigeni, a vegades benefactor i idíl lic, daltres venjatiu, terrible, seductor i justicier. Els oceans són lessència del viatge, el misteri, la poesia, el descobriment. Lloc de creuers de luxe on es planegen assassinats; llar de galions enfonsats o naus aventureres; medi per on naveguen vaixells fantasma i es transporten càrregues insòl lites; hàbitat de sirenes, no sempre com les imaginem; mitjà per aconsegir una vida millor; font dinspiració artísitca, de pesca i tradició. Sobrenatural, místic, orígen de tot com creien el antics egipcis, oportunitat de futur de la Terra: sense ell, sense el mar, no pot existir la resta del nostre món.

No hay comentarios:

Publicar un comentario