viernes, 7 de junio de 2013

Leído: Plans de futur de Màrius Serra

41/100 de Desafio 2013

Me entusiasma el escritor Màrius Serra por su manera de jugar con la lengua y no he querido dejar la oportunidad de leer su última novela gracias a la gentileza de mi hermana, jejejeje...

Es una novela que cuesta un poco entrar, ya que hasta que consigues saber quien leches está narrando, te lias. Lo mejor es la última parte de la novela donde se aclara todo, pero aún así para mi gusto quedan demasiado cabos sueltos, por qué Maria y Àngels no se casaron, cómo acabaron, etc. Aún así la recomiendo para descubrir un personaje diferente.

Plans de futur és una novel·la sobre l'esperança. Recrea lliurement el peculiar entorn familiar del matemàtic figuerenc Ferran Sunyer, tetraplègic i autodidacte, que va assolir projecció internacional malgrat les seves limitacions físiques i els entrebancs de la universitat franquista. En aquesta història de família destaquen les dues cosines, Maria i Àngels Carbona, que li van dedicar la vida, i el pare absent, que va fugir de casa de manera inexplicable. Les dificultats i desgràcies que pateixen les famílies Sunyer i Carbona contrasten amb l'actitud positiva i vital del matemàtic tetraplègic i les dues cosines. L'acció transcorre entre la casa familiar a Sarrià i la casa d'estiueig empordanesa a Vilajoan. També hi ha incursions a Niça, Figueres i Cadaqués, on Salvador Dalí va fer un retrat de Maria Carbona que els acompanyarà la resta de les seves vides i que tindrà un paper en el desenllaç final de la novel·la. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario