lunes, 28 de noviembre de 2016

Leído: Vorejant els límits de Jordi Ortiz

Jordi Ortiz, Vorejant els límits. Barcelona: Proa, 2016. 164 p.

Leí el resumen y me pareció interesante, a ver como desarrollaba el autor el tema de los problemas éticos en una hipotética sociedad futura no demasiada alejada en el tiempo, a pesar de que muchos de estos problemas ya están aquí.
La obra es una recopilación de cuentos que explica historias que aunque parezcan absurdas reflejan perfectamente los problemas actuales con la aplicación de la tecnología en nuestras vidas diarias: por ejemplo: como pueden/tienen que ser nuestros hijos si se les aplica técnicas de diseño genético, esto ya tratado en la película Gattaca, aquella con el Ethan Hawke, continua estando vigente. Otras historias dan más miedo por sus consencuencias finales que pueden tener en nuestras vidas.
Un libro de lectura rápida y que te hace reflexionar.
---
Vorejant els límits és un conjunt de narracions que exploren els desafiaments tècnics, socials i ètics a què s’enfronten els individus d’una societat que avança de manera imparable, de vegades de manera inadvertida, sorprenent els professionals de la profecia. El lector haurà de decidir si els nombrosos interrogants que plantegen els relats del llibre tenen resposta o, directament, cauen en la categoria de l’absurd. Fins on pot arribar el control dels individus? Quines conseqüències tindrà el disseny genètic dels fills? Mediten els ordinadors sobre qui els va crear? Què hi ha més enllà de la vida que coneixem?

---
Sumario:

Primer límit: Sòcio
Clàusules contractuals
Cortesia
La gran unificació
Menjar sa
Observacions
Llibertat controlada
Atapeïment
Trinxament
Festa de comiat

Segon límit: Bio
El preu de la victoria
Indecisos
Autodefensa
Flaix: no tenim vacunes
Renascuts

Tercer límit: Ciber
Estupidesa artifical
Cercant la imperfecció
Ciberconeixement
Centre comercial
Factor aleatori
Connectats
Jo sóc Deu

Quart límit: Meta
Cicle sens fi
El donant
Trasplantament
Esperant una resposta

No hay comentarios:

Publicar un comentario