miércoles, 13 de abril de 2022

Leído: Homenatge a Catalunya de George Orwell

Homenatge a Catalunya - George Orwell ; il·lustracions de Andrea Lucio ; guió de Jordi de Miguel Capell ; traducció de Jordi Ainaud i Escudero. Barcelona : Rosa dels Vents,  2019. 139 p.

Hace muchos años me leí Homenaje a Catalunya de George Orwell, el autor de 1984 o Rebelión en la granja. Esta obra explica las vivencias de George Orwell (1903-1950) en la Guerra Civil española.
Y ahora en el club de lectura de cómic he leído la versión en novela gráfica y me ha servido para recordarla, y sobre todo para conocer la guerra civil interna que hubo en 1937 en Barcelona, y que fue uno de los tantos motivos por lo que el bando republicano, el legítimo, perdio la guerra.
A pesar de que me ha gustado, no sustituye la lectura del libro original, porque este es muy denso.
---
Una adaptació gràfica i actualitzada de la gran obra de George Orwell, Homenatge a Catalunya.

Sens dubte, Homenatge a Catalunya, el cèlebre assaig de George Orwell sobre la Guerra Civil espanyola, és una obra imprescindible per conèixer què va passar en aquell esdeveniment clau del segle XX, que l'escriptor va viure en primera persona, primer com a soldat ras i més endavant com a oficial.

Ara que s'han complert vuitanta anys de la primera edició d'aquesta obra, Jordi de Miguel i Andrea Lucio n'han fet una adaptació en forma de còmic. La novel·la gràfica d'Homenatge a Catalunya és un tribut a un dels llibres més importants del segle XX i presenta alguns dels escenaris de la Barcelona d'Orwell des d'una perspectiva periodística i moderna. S'aconsegueix així una sensació de joc entre passat i present que converteix l'experiència d'Orwell en un mirall en el qual es reflecteix una Barcelona extremament polititzada.

Es tracta d'una versió gràfica que viatja al present, i que, amb un toc periodístic, recupera un text imprescindible per entendre la Guerra Civil espanyola narrada des del punt de vista de l'autor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario