lunes, 27 de abril de 2020

Leído: La pista d'una morta de Francesc Puigpelat

La pista d'una morta - Francesc Puigpelat. Maçanet de la Selva: Gregal, 2018. 323 p.

Una historia de investigación muy al estilo de El corazón del angel, aquella película protagonizada por Mickey Rookie, que habla de un investigador privada que tiene que encontrar un tipo.
En este caso se trata de una mujer detective que tiene que encontrar a una amiga suya. Y de aquí toda la trama de busqueda con elementos de ciencia y en algun caso de ciencia ficción.
Una novela entretenida sobre reencarnaciones y investigaciones políciacas.
---
Una detectiva barcelonesa, Mina Marquès, rep un encàrrec insòlit: ha de «trobar» la seva amiga Elisabeth Comas Derwald, morta una setmana abans. Com que el sou són dos milions de dòlars, la detectiva l'accepta i descobreix que Elisabeth Comas era una científica que estava investigant sobre el mind uploading, una tècnica avantguardista que permetria copiar el contingut d'un cervell humà a un altre cervell, és a dir, una versió moderna de la reencarnació. Les investigacions porten el lector de Barcelona a Chicago i Nova York, a relacions amb la CIA i el Pentàgon i a una successió ben ordenada de quatre cadàvers. La cosa es complica quan la Mina descobreix que l'Elisabeth podria haver-se reencarnat en el seu marit, l'Arseni. I hi ha un altre tomb quan creu que s'ha reencarnat, en realitat, en ella mateixa. En el moment del clímax, Josh Willard, exagent de la CIA i assassí a sou, apareix a Barcelona amb un fusell amb mira telescòpica. Podrà aturar-lo, la Mina?

No hay comentarios:

Publicar un comentario