domingo, 20 de agosto de 2023

Leído: L'alegria de viure de Sílvia Soler

L'Alegria de viure - Sílvia Soler. Barcelona : Univers, abril del 2022. 152 p.

Esta pequeña obra es una autobiografia de Sílvia Soler, novelista catalana. En ella explica sus pequeños motivos que le dan la alegría de vivir, y eso lo enlaza con pequeños trazos de su biografía. 
Es un libro que se lee en un momento, y si te gusta Sílvia Soler, o su hermano Toni Soler, humorista de TV3, pues sirve para conocer aspectos nuevos de su vida personal.
Continuaré leyendo a Sílvia Soler.

---
Capítulos:
Proleg
Els meus estius a Cornualla
Una vida itinerant
Un moment prodigiós
La casa verda
Un amor mallorquí
Figues i llimones
La sal a la pell
Els llibres
El meu lloc al mon
Propietària del meu temps
Llaços i cintes de colors
Dins d'un gordini blau
Hem viscut un altre dia
La mirada de l'avi Patllari
La taula de Vinçon
On son aquells infants?
La bona educació
Això és tot
..i també em fa feliç

---
A L'alegria de viure trobem postals de felicitat: tres germans trapelles cantant a tot drap al seient del darrere d'un Gordini blau d'excursió amb els pares, una nena que llegeix compulsivament llibres d'Enid Blyton d'amagat, la noia enjogassada que trova l'amor de la seva vida en una discoteca de Mallorca, la dona conscient del privilegi de veure com surt el sol cada dia pel mar de Badalona caminant al costat d'una amiga, la que aplega llimones del pati de casa i en fa la llimonada mes gustosa.

Decididament optimista i activa practicant de la joie de vivre, Sílvia Soler recull en aquest volum deliciós un seguit d'estampes llamineres, plenes de sal de mar i de llum d'estiu. Les cases on ha viscut, les persones que ha conegut, els records plaents de la memoria particular que configuren un mapa personal que es el seu pero que podria molt be ser el nostre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario